NIFA-logo

In 1986 is NIFA opgericht als particulier opleidings­insti­tuut, met als specialisatie financieel-economische en administratieve oplei­dingen. Studenten kwamen met name uit de regio rondom Leiden, van Haarlem tot aan Den Haag, Van Alphen aan de Rijn tot aan Leiden. NIFA was daarmee een kleinschalige regionale speler. De persoonlijke benade­ring van elke student was toen al inzet van haar beleid. Studeren naast je werk vergt tenslotte een persoonlijk aanpak voor het beste resultaat.

Ongeveer de helft van de studenten waren werkzaam in de accountancy of administratie­branche. De overige kwamen uit verschillende sectoren van het bedrijfsleven. Het kwalitatief hoogstaande contactonderwijs van NIFA scoorde beter dan het landelijk gemiddelde, mede door de persoonlijke aanpak en door de jarenlange ervaring en expertise van docenten die kwaliteit en denken over verbeteringen in het onderwijs­proces hoog in het vaandel hadden en uiteraard nog steeds hebben staan.

In 2012 heeft NIFA de status van Hogeschool verworven (BRIN 30RK). Sinds 2018 maakt Hogeschool NIFA deel uit van Global School for Entrepreneurship, university of applied sciences, een inetrnationale opleidingsorganisatie voor ondernemers in spé, met Nederlandse vestiging in Amsterdam en Haarlem. Daardoor ontvangen studenten die een HBO Bachelor opleiding hebben gevolgd, formeel een diploma van Global School for Entrepreneurship.

De merknaam NIFA is vanzelf­sprekend blijven bestaan.